Suhomontažna dela – laično »polaganje knaufa«

Suhomontažna dela ali, kot to poimenujemo v laični javnosti, » polaganje knaufa «, predstavljajo sodoben sistem izdelave notranjih prostorov in so namenjena izvedbi notranjih zaključnih del v gradbeništvu. Zato ne čudi, da vse več ljudi posega po človeku prijaznih gradbenih materialih.

Izvajamo jih po načelu montaže oziroma s pritrjevanjem različnih mavčno-kartonastih plošč na lahke kovinske ali lesene podkonstrukcije.

Polaganje knaufa: hitro, odlične gradbene lastnosti, okolju prijazni materiali.

Ker gre za material, ki se hitro suši, so tudi končni izdelki narejeni hitro in primerni za takojšnjo uporabo. Polaganje knaufa pa nima prednost le v hitrosti izvedbe, temveč tudi v odličnih gradbenih lastnostih, nižjih stroških in okolju prijaznih materialih. Ta material je mavec, ki je biološko popolnoma neoporečen in ga tudi strokovnjaki vedno bolj priporočajo.

Mavec ima nekaj zelo zanimivih lastnosti, saj je material, ki ima veliko število mikroskopsko majhnih por, ki vpijajo vlago iz okolice in jo oddajajo nazaj v prostor, ko je zrak v njih suh. Zaradi kristalne vezave vode je negorljiv, mavčne plošče v impregnirani izvedbi pa so primerne za kopalnice oziroma prostore, kjer je vlaga.

Suhomontažna gradnja pušča domišljiji prosto pot, je unikatena in prilagojena individualnim željam in tako nudi neslutene nove možnosti oblikovanja.

Suhomontažna dela prav tako puščajo domišljiji prosto pot, saj nudi neslutene nove možnosti oblikovanja. Gre za individualno, fleksibilno izbiro bivanjskega udobja. Na ta način postanejo vaše želje uresničljive, saj polaganje knaufa omogoča suho, hitro, čisto, cenovno ugodno gradnjo. Materiali iz mavca so tudi odličen toplotni in zvočni izolator.

Suh način izvedbe ne izpostavlja vlagi že vgrajenih materialov, kar je izrednega pomena pri pretežno lesenih konstrukcijah. Poleg tega nizka teža suhomontažnih konstrukcij ne obremenjuje nosilnih konstrukcij. Suha notranja gradnja je v bistvu najbolj optimalna izbira, še posebno z vidika okolja in zdravja.